Wat is wasparfum?

Wasparfum is een parfum om toe te voegen aan je wasgoed tijdens het wassen. Het geeft de frisgewassen kleding een heerlijke geur die lang blijft hangen. Een paar druppeltjes wasparfum toevoegen aan een wasbeurt laat je was frisser ruiken dan ooit tevoren!

Wasparfum is van oorsprong een Italiaans product. In 2018 verscheen het product ook op de Nederlandse markt. De website www.wasparfum.nl importeerde de traditionele Italiaanse wasparfum Le Essenza di Elda naar Nederland. Binnen korte tijd werd dit product een enorme hit. Inmiddels zijn er ook veel andere aanbieders van wasparfum op de markt.

Hoe gebruik je wasparfum?

Wasparfum is een aanvulling op wasmiddel. Voeg allereest het wasmiddel toe in de wasmachine. Giet daarna een paar druppels wasparfum in het kleine spoelbakje (het bakje van de wasverzachter). De parfum wordt hierdoor opgenomen tijdens de laatste spoeling van de wasmachine. Je was komt zo heerlijk ruikend uit de wasmachine!

Is wasparfum slecht voor de wasmachine?

Nee, wasparfum is niet schadelijk voor de wasmachine. Wasverzachter kan soms een vettig laagje achterlaten in de wasmachine. Wasparfum laat geen sporen achter in de wasmachine of afvoer.

Hoeveel druppels wasparfum gebruik je per wasbeurt?

De dosering van wasparfum is per merk verschillend. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste hoeveelheid per wasbeurt. Sommige geuren ruiken sterk, andere zijn zachter. Probeer per geur uit welke dosering je fijn vindt voor een wasbeurt. Gemiddeld is het advies vaak 10 ml per 5 kilo wasgoed, dat zijn zo’n 10 druppeltjes wasparfum per wasbeurt.

Wat is het verschil tussen wasverzachter en wasparfum?

Wasverzachter en wasparfum gaan beide in het spoelvakje naast de wasmiddel. De vloeistoffen worden daardoor toegevoegd bij de laatste spoelbeurt. Wasverzachter bevat naast een geurende vloeistof ook een stof om de kleding soepeler te maken. Onze ervaring is dat kleding hierdoor sneller aangetast wordt, de kleur wordt vaal of het laat een vetlaagje achter op de kleding of in de wasmachine. Wasparfum bestaat uit enkel een geurende vloeistof. Daardoor tast het je kleding niet aan. We raden niet aan om zowel wasverzachter als wasparfum te gebruiken per wasbeurt. De verschillende geuren kunnen mengen en daardoor niet lekker gaan ruiken.

Welke merken wasparfum zijn er?

Wasparfum is inmiddels verkrijgbaar in vele soorten. De bekendste merken wasparfum zijn:

  • Essentia
  • Le Essenze di Elda
  • Il Bucato di Adele
  • Amortherapy

Ook Rituals heeft recent een wasparfum toegevoegd aan haar collectie. Ook nieuw zijn de wasparfums van The Laundry Story.

Wasparfum proefpakket

Benieuwd welke wasparfums jij lekker vindt ruiken? Probeer een proefpakket! Van Essentia, Le Essenze di Elda, Il Bucato di Adele, Rosaodor en The Laundry Story zijn proefpakketten verkrijgbaar. Een proefpakket bevat verschillende kleine flesjes wasparfum. Deze zijn meestal 1 of 2 wasbeurten te gebruiken. Zo kun je alle geuren uitproberen en ontdek je welke geur jouw absolute favoriet is!

Waar is wasparfum te koop?

Verschillende webshops bieden wasparfum aan. Elk merk heeft een eigen webshop waar alle geuren van de wasparfumcollectie op te vinden zijn. Daarnaast is wasparfum ook in verschillende winkels te koop, zoals drogisterijen, salons, boetieks en overige winkels. Kijk voor het dichtstbijzijnde verkooppunt op de website van jouw favoriete merk wasparfum of bestel direct online.

Wil je wasparfum van verschillende merken bestellen? Kijk dan eens op bol.com. Daar wordt door een groot aantal merken hun product ook verkocht. Zo kun je diverse merken wasparfum centraal bestellen.

Welke soort is het beste en ruikt het lekkerst?

Wat is de allerlekkerste of allerbeste wasparfum? Wij zochten het voor je uit in onze test! De verschillende wasparfums zijn op diverse onderdelen getest, zoals geur, het blijven hangen van de geur, dosering, prijs en keuze in het assortiment. In onze test kwam de wasparfum van Le Essenze di Elda als beste naar voren. De overige wasparfums scoorden veelal ook goed. Parfum blijft een kwestie van smaak, probeer daarom zelf vooral ook uit welke wasparfum jij het lekkerste vindt ruiken.

Hoe krijg ik een kortingscode?

Op zoek naar een kortingscode voor wasparfum? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Veel webshops belonen inschrijvers van de nieuwsbrief met een eenmalige korting op de volgende bestelling. Kortingen variëren vaak van 5 tot 15%. Via de nieuwsbrief worden ook andere acties onder de aandacht gebracht. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van aanbiedingen, kortingen en nieuwe producten.

Wasparfum ervaringen?

Wat vinden anderen van het gebruik van wasparfum? Veel gebruikers van wasparfum zijn tevreden over het product. Le Essenze di Elda en Il Bucato di Adele hebben allebei veel reviews verzameld in hun webshops. De reviews zijn onafhankelijk en geven in beide gevallen een gemiddelde van een ruime 9 weer. Veel gebruikers zijn dus zeer te spreken over het gebruik van wasparfum.

Wasparfum bij Etos, Kruidvat, Jumbo, Lidl of Action?

Wasparfum is nog niet te koop bij grote winkelketens als Kruidvat, Jumbo, Action of Etos. Bij sommige Etoswinkels is wasparfum van Le Essenze di Elda te koop. Online via de webshop biedt Etos geen wasparfum aan. Wil je weten of er een winkel bij jou in de buurt wasparfum verkoopt? Kijk hier